Met films, theater, debatten en educatieve programma’s onderzoeken we samen hoe we het systeem moeten veranderen om de toekomst terug te geven aan andere dieren, planten en de toekomstige generaties.
De menselijke drang om te overheersen en ongecontroleerd te blijven groeien heeft de wereld overgenomen. Europese neokoloniale systemen – waarin voormalig gekoloniseerde gebieden en Inheemse volken worden uitgebuit, intensieve landbouw de grond uitput en grote bedrijven de scepter zwaaien – verwoesten natuur, zorgen voor klimaatvluchtelingen en houden diepgewortelde ongelijkheid in stand. Met verregaande gevolgen.
Een betere wereld begint niet bij af en toe een vegaburger eten, vaker de fiets pakken en minder kleren kopen. Een betere wereld begint niet (alleen) bij jezelf, het begint bij klimaatrechtvaardigheid. Als we strijden voor een rechtvaardige wereld, strijden we ook voor een duurzame wereld.
Strijd je met ons mee?
wo 27.11
do 28.11
vr 29.11
za 30.11
De klimaat- en biodiversiteitscrisis is een van de meest veelomvattende crisissen van onze tijd. Deze crisis wordt ook wel de crisis van de verbeelding genoemd; ons onvermogen om ons de gevolgen van de klimaatcrisis voor te stellen. Hiervoor hebben we kunst nodig! Kunst kan onze ingesleten denkpatronen zichtbaar maken en doorbreken. Kunst kan ons raken, kan ontwrichten en mensen in beweging brengen. Kunst kan toekomstscenario’s bieden.
Maar deze crisis staat niet op zichzelf. Het haakt aan veel andere thema’s zoals racisme, ongelijkheid, armoede en migratie. Het is een crisis van systemen. Onder de naam Nimma aan zee creëren en vertonen we jaarrond programma’s die context en nieuwe perspectieven bieden en onze blik op deze bestaande systemen en patronen doet kantelen. We verbreden én we verdiepen. We leggen onze ambities en idealen voor de toekomst naast de weerbarstigheid van het dagelijks leven.