In ons café presenteren we een bijzondere plantaardige lekkernij: Koji Greens, een innovatieve groene charcuterie van Bistro Flores. Deze introductie sluit perfect aan bij onze deelname aan de Week Zonder Vlees en Zuivel en het InScience Film Festival.

Bistro Flores staat bekend om zijn toekomstgerichte Nederlandse keuken, waarbij duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan. Koji Greens is een prachtig voorbeeld van deze filosofie: een plantaardige charcuterie gemaakt van groenten zoals wortel, biet en koolraap. Door middel van pekelen, roken en fermenteren met koji-culturen ontstaan diepe, hartige smaken die doen denken aan vlees of kaas – maar volledig plantaardig zijn.

Naast deze bijzondere charcuterie biedt ons café een gevarieerd menu met smaakvolle plantaardige gerechten. Proef bijvoorbeeld de Borani Banjan, een Afghaanse specialiteit van geroosterde aubergine, tomatensaus en munt-yoghurt, geserveerd met brood. Of probeer de Tempeh Saté, een Indonesische saté van tempeh met pindasaus, atjar en cassave kroepoek. Zin in iets veelzijdigs? De Vegan Fusion World Trip serveert een rijkelijk gevuld bord met baba ganoush, zwarte linzen, vegan roomkaas, bimi, edamame, krokante avocado, uienringen en brood. Of kies voor de Fusion Tempeh Wrap, gevuld met in soja gemarineerde en gebakken tempeh, tomaat, ui, pinda’s, komkommer, knapperige sla en wasabimayo. Dit is slechts een greep uit ons menu – ontdek nog meer verrassende plantaardige gerechten op onze menukaart!

Kom langs in ons café en geniet van deze unieke smaakbeleving. Koji Greens is verkrijgbaar voor €5. 

Uitgelicht door LUX

50 columns over 50 jaar arthousefilms in Nijmegen

Inscience Film Festival Inscience Film Festival

InScience 2025: 32 premières en 47% vrouwelijke makers