Save the date: Festival Jazz International Nijmegen 2024

Unieke triple-bill bij ons te beleven

Geniet op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2024 twee dagen lang van het beste van nationale en internationale jazz tijdens Festival Jazz International Nijmegen (FJIN)! Bij ons op het programma staan 3 optredens van de crème de la crème van de jazz en geïmproviseerde muziek. De kaartverkoop is zojuist gestart.

Unieke triple-bill bij ons te beleven

Bij ons staat op zaterdag 26 oktober een unieke triple-bill op het programma. Atzko Kohashi en Tony Overwater vormen een opmerkelijk jazzduo dat de muzikale verschillen tussen hun Japanse en Nederlandse achtergronden harmonieus samenbrengt. Ook staat het Australische electro-psychedelische jazztrio Brekky Boy op het programma, bekend om hun lyrische melodieën, krachtige polyritmiek en een flinke dosis humor. Baanbrekende jazzsaxofoniste Emma Rawicz sluit de avond af met haar virtuoze spel en synesthetische kleurbeleving. Tussen de concerten door kan je in ons café genieten van aanvullende FJIN-programmering.

Een compacte ervaring & gloednieuwe FJIN-expeditie

Dit jaar biedt het festival een compacte ervaring van twee dagen in Doornroosje, LUX en Merleyn, met een uitstapje naar diverse locaties in de binnenstad tijdens de FJIN-Expeditie. Negen optredens van zowel gerenommeerde artiesten als veelbelovende nieuwkomers staan op de planning, voor een gevarieerd programma met vertrouwde jazzklanken en projecten die de grenzen van het genre verkennen.

Ticketverkoop via FJIN

Voor het festival zijn verschillende ticketopties beschikbaar. Bezoekers kunnen kiezen uit losse tickets, concertreeks-tickets en passe-partouts voor hele dagen. Dit jaar wordt ook het FJIN-All-in ticket aangeboden, waarmee je voor €79,- het hele festival kunt beleven. Daarnaast zijn er studententickets beschikbaar tegen een flinke korting. Alle tickets zijn te koop via fjin.nl.

Over Festival Jazz International Nijmegen

Sinds 2016 presenteert FJIN ieder najaar een veelzijdige selectie artiesten uit binnen- en buitenland. Verspreid over diverse podia in de stad, brengt FJIN avontuurlijke jazzmuziek voor een gevarieerd publiek. Naast gerenommeerde internationale artiesten biedt FJIN ook een podium aan jong, lokaal talent en verrassende muzikale projecten. Dit is het enige moment met zoveel aanbod van internationale jazz in Nijmegen in zo’n korte tijd.

Uitgelicht door LUX

Openings- en slotfilm Nederlands Film Festival 2024 binnenkort te zien

Save the date: Festival Jazz International Nijmegen 2024

Programma Vierdaagsefeesten in LUX

Vanaf augustus - nieuw VR-programma Trailblazing Taiwan

Zomerstrippenkaart, drie keer naar de film met korting!

Silent Disco tijdens Vierdaagsefeesten