Openings- en slotfilm Nederlands Film Festival 2024 binnenkort bij ons te zien

Programma Nederlands Film Festival (NFF) in Nijmegen

Ook deze 44e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) zijn de openings- en slotfilm té mooi om te missen, daarom zijn deze ook – bij ons – in Nijmegen te zien! De openingsfilm Witte Flits baseerde regisseur Laura Hermanides op een waar verhaal en voor de slotfilm Paradijs castte regisseur Bobbie Koek zélf haar hoofdpersoon. Voorafgaand aan de filmpremières volgt een vertoning van een video-interview met de makers en acteurs Renée Soutendijk en Ellen ten Damme.

Openingsfilm: Witte Flits

Witte Flits, het speelfilmdebuut van Laura Hermanides, is de openingsfilm van de 44e editie van NFF en op vrijdag 20 september in LUX te zien. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na ruim twintig jaar psychisch lijden krijgt een jonge man toestemming voor euthanasie. Zijn ouders steunen hem in de complexe weg naar een waardige dood.

Wanneer Aagje (Renée Soutendijk) en Toon (Raymond Thiry) horen dat hun 42-jarige zoon Rick (Sanne den Hartogh) de laatste fase ingaat van een euthanasietraject wegens psychisch lijden, staan zij voor de opgave om hem voorgoed los te laten. Is hun liefde sterk genoeg om Rick te steunen in zijn diepe verlangen naar een waardig einde?

Laura Hermanides (Anahit) regisseerde haar speelfilmdebuut Witte Flits en schreef samen met Roelof Jan Minneboo het scenario. De cast bestaat uit onder meer Sanne den Hartogh, Renée Soutendijk, Raymond Thiry en Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Slotfilm: Paradijs

Het Nederlands Film Festival sluit de aankomende 44e editie af met Paradijs van regisseur Bobbie Koek. Het drama – op woensdag 25 september in LUX te zien – gaat over een tienervader die er plots alleen voor staat met zijn baby, een kind met een kind. De hoofdrollen worden vertolkt door Zeb Claessen en Ellen ten Damme.

De zestienjarige Noah vindt zijn baby op de stoep nadat zijn ex-vriendin vertrekt en wordt daarmee in één klap de volwassenwereld in geslingerd. Volledig in ontkenning van zijn verantwoordelijkheid en om van zijn probleem af te komen, pakt hij de brommer om met zijn zoontje op zoek te gaan naar de moeder. Gaandeweg wordt de zoektocht naar zijn ex een reis naar verbinding en vaderschap.

Over het Nederlands Film Festival

Het NFF is voorvechter van de Nederlandse film. Op het festival zie je de beste en nieuwste Nederlandse films, series, documentaires, Virtual/Augmented/Mixed Reality, games, installaties en voorstellingen. Ga in gesprek met makers tijdens talks over urgente thema’s en spraakmakende onderwerpen, beleef de festivalsfeer in Utrecht van 20 tot en met 27 september 2024, en op vrijdag 20 september en woensdag 25 september de openings- en slotfilm in LUX in Nijmegen. 

Ander nieuws

Openings- en slotfilm Nederlands Film Festival 2024 binnenkort te zien

Save the date: Festival Jazz International Nijmegen 2024

Programma Vierdaagsefeesten in LUX

Vanaf augustus - nieuw VR-programma Trailblazing Taiwan

Zomerstrippenkaart, drie keer naar de film met korting!

Silent Disco tijdens Vierdaagsefeesten