Start kaartverkoop podiumprogramma 2024-2025

Op donderdag 23 mei 14.00 uur gaat het nieuwe podiumprogramma van LUX met ruim 90 voorstellingen met keuze uit theater, dans en muziek in de verkoop. Ook dit jaar stelde programmeur Helen de Vries het programma samen: “Dit seizoen zoeken we de veelzijdigheid en vernieuwing op.

Programmeur Helen tip drie voorstellingen die je echt niet wil missen: “Naast bekende grote namen als Eric Vloeimans en Introdans, hebben we verrassende makers die de confrontatie niet schuwen. Zo is SPAfrica van Julian Hetzel een indringende rauwe voorstelling die echt onder je huid kruipt. Dat moet je gewoon gezien hebben! In Haribo Kimchi neemt Jaha Koo je via een typische snackbar uit Zuid-Korea mee in de wereld van eetculturen en hoe deze de taal van een samenleving vormen. En tot slot de Dansers met Hush, een voorstelling op grensgebied van dans en popconcert; een waar fenomeen!”

LUX staat erom bekend een plek te zijn waar veel nieuw talent begint. “LUX is bij uitstek de plek om nieuwe makers een podium te bieden. Als programmeur vind ik het belangrijk om ruimte te maken voor het experiment. Dat geldt zowel voor de makers als het publiek. Het mag spannend zijn aan beide kanten,” aldus de Vries. Ook qua genres biedt het programma volop variatie, van circus tot concert. “Een bewuste keuze,” vertelt de programmeur. De Vries: “De veelzijdigheid sluit aan bij het publiek dat wij bedienen en past bij een vooruitstrevende stad als Nijmegen. Er is voor ieder wat wils!

Start verkoop, Podiumpas & strippenkaarten

Vanaf dinsdag 21 mei is het volledige podiumprogramma te bekijken en zijn de bekende Podiumpas en strippenkaarten weer verkrijgbaar. Nieuw dit jaar is de Kies & Mix strippenkaart waarmee je met korting drie voorstellingen kan kiezen verdeeld over de genres. Vanaf donderdag 23 mei 14.00 uur kunnen er voor alle voorstellingen kaarten gekocht worden.

Uitgelicht door LUX

Programma Vierdaagsefeesten in LUX

Vanaf augustus - nieuw VR-programma Trailblazing Taiwan

Zomerstrippenkaart, drie keer naar de film met korting!

Zomeropeningstijden Café LUX

Zomeropeningstijden kassa

Silent Disco tijdens Vierdaagsefeesten