Klik op één van de tijden en koop je tickets:
ma 03.03
*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.
Koop tickets v.a. € 9,50
ma 03.03
In ‘Green Musketeer’ volgen we uitvinder Pieter Hoff. Pieter heeft als missie om 2 miljard hectare bomen te planten op gedegradeerd land. Hij wil het overmatige waterverbruik aanpakken, klimaatverandering bestrijden en het voedselprobleem koste wat kost aanpakken. Hij is ervan overtuigd dat dit moet kunnen met zijn uitvindingen, 2 ‘intelligente emmers’, om bomen te planten zonder irrigatie. Met zijn grenzeloze optimisme probeert hij een revolutie te veroorzaken in de droogste gebieden ter wereld. In de setting van desolate landschappen van China, Tibet, Dubai en Mexico lopen we met hem mee, om te zien hoe hij leeft voor zijn droom.
In dit portret zie je zijn enorme gedrevenheid, in alles wat hij doet. Totdat de klap komt dat er geen behandelingen meer zijn voor uitgezaaide kanker. Zal hij zijn droom nog kunnen verwezenlijken? Het contrast van de eenvoud van zijn ideeën, tegenover de complexiteit van de problemen waarmee hij wordt geconfronteerd, creëert een mooi gelaagde film. Hij durft met zijn manier van denken tegen de stroom in te gaan, en weet mensen te enthousiasmeren. Door Pieter te volgen, zien we ook de ‘mechanismen’ die de oplossingen voor een groenere wereld tegenhouden. Het leidt tot grote frustratie bij velen, maar onze hoofdpersoon gaat verder waar anderen opgaven. De tijd dringt voor de aarde, en ook voor Pieter.
Pieter overleed in 2021. Zijn zoon Wout Hoff nam het bedrijf over en probeert de visie van zijn vader te verwezenlijken. Met Wout bezoeken we Nigeria voor het project Great Green Wall of Africa om de belofte aan zijn vader na te komen en de as van Pieter uit te strooien.
Na afloop van de film zal er een Q&A plaatsvinden met maker Melchert Meijer zu Schlochtern.
1u 30m
Nederlands
Debat, Documentaire, Filmspecial,
1u 30m
Nederlands
Debat, Documentaire, Filmspecial
De klimaat- en biodiversiteitscrisis is een van de meest veelomvattende crisissen van onze tijd. Deze crisis wordt ook wel de crisis van de verbeelding genoemd; ons onvermogen om ons de gevolgen van de klimaatcrisis voor te stellen. Hiervoor hebben we kunst nodig! Kunst kan onze ingesleten denkpatronen zichtbaar maken en doorbreken. Kunst kan ons raken, kan ontwrichten en mensen in beweging brengen. Kunst kan toekomstscenario’s bieden.
Maar deze crisis staat niet op zichzelf. Het haakt aan veel andere thema’s zoals racisme, ongelijkheid, armoede en migratie. Het is een crisis van systemen. Onder de naam Nimma aan zee creëren en vertonen we jaarrond programma’s die context en nieuwe perspectieven bieden en onze blik op deze bestaande systemen en patronen doet kantelen. We verbreden én we verdiepen. We leggen onze ambities en idealen voor de toekomst naast de weerbarstigheid van het dagelijks leven.